Oldal kiválasztása

Iskolabemutató


Diákélet

Erasmus

Iskolánk rendszeresen pályázik, és részt vesz EU-s projektekben (Comenius, Erasmus+), iskolai együttműködésekben, tanártovábbképző kurzusokon, tanulói mobilitásokban. 2017-19-ben öt ország diákjaival dolgoztunk együtt, és bemutattuk hazánkat, nevezetességeinket, hagyományainkat és mi is megismertük partneriskoláink révén a helyi tradíciókat, történelmi emlékhelyeket, a kulturális és természeti értékeket. A francia partneriskolánkkal már 2011 óta működünk együtt, és a Comenius projekt folytatásaként megszerveztük tanulóink számára a lehetőséget, hogy egymás iskoláiban tanulhassanak. Mostanáig 24 diákunk tanulhatott Franciaországban, Gourinban 3-3 hónapot, és hasonló számú francia diákot fogadtunk iskolánkban.


Gólyatábor

A Fazekas Gólyatáborára minden év augusztusában kerül sor. A tábor célja, hogy az újonnan érkező 9. évfolyamos diákoknak megkönnyítse az ismerkedést, elősegítse a csapatépítést. Nem csupán a leendő osztálytársaikkal, évfolyamtársaikkal ismerkedhetnek meg a diákok, hanem leendő tanáraikkal is. Táborukat minden évben egy keretet adó mesével tarkítják. A négy nap alatt rengeteg programot biztosítanak a diákoknak, különböző csapatversenyeket, melyeken a stratégiai, ügyességi, logikai képességeiket is próbára tehetik a “gólyák”.


Fazekas+ Fesztivál

A Fazekas+ Fesztivál háromnapos tavaszi eseménysorozat, amelyet diákok szerveznek A programsorozat célja, hogy színvonalas, tanterven túlmutató ismeretszerzési lehetőséget kínáljon minden diáknak és tanárnak. A diákok részt vehetnek előadásokon, workshopokon és sportversenyeken. A programok során a diákoknak lehetősége nyílik találkozni közéleti szereplőkkel, bloggerekkel, újságírókkal és tudósokkal, valamint új oldalukról ismerhetik meg tanáraikat és diáktársaikat. A diákok egy webes felületen tudnak jelentkezni az eseményekre. A programok száma évről évre kb. 200.


Szalagavató osztálytánc


Szalagavató Tanári tánc


Iskolai Bál

Az iskolai bálokat az aulában tartjuk. A szervezőknek köszönhetően az évi 3-4 rendezvényen tánctanulás, büfé, vetélkedő, tombola is van, és persze nagyon nagy buli.


Lúdavató

A Lúdavató a Fazekas nagyszabású eseményeinek egyike, mely minden évben megrendezésre kerül az újonnan belépő kilencedik évfolyam számára. A gólyák feladata egy negyedórás színjáték megírása, megrendezése, valamint előadása. A performansz alapkontextusa iskolánk névadójának, Fazekas Mihálynak a Lúdas Matyi című elbeszélő költeménye. Az előadást osztályindulók előzik meg, melyet saját maguk költenek, hangszerelnek a megadott főcímdalra. A Lúdavató az új kapcsolatok létesítése mellett, megtanítja a diákokat az együttműködésre, valamint lehetőséget kínál a kreativitás kibontakozására is.


Nevelés és oktatás

Franciaóra

Angolóra

Történelemóra

Magyaróra

Németóra

Kémia

Családi Matematikai Játékdélután


Egyéb

Iskolánk 2018-as évkönyvét itt megtekintheted.

Látogasd meg iskolánk stúdiós csapatának weboldalát, hogy betekintést nyerhess iskolánk közösségi életébe, programjainak világába.

Látogasd meg iskolánk diákönkormányzatának hivatalos oldalát, ahol megtalálhatjátok az iskolai programok pontos leírását, illetve további az iskolával kapcsolatos információkat.

Az Év online diákmédiuma
Látogassatok el a fazekas suliújság – Az Év online diákmédiuma – honlapjára, ahol értesülhettek az iskolával kapcsolatos hírekről, és érdekes cikkeket olvashattok.

biologia.fazekas.hu
http://biologia.fazekas.hu/felveteli-a-termeszettudomanyi-tagozatunkra/
fizika.fazekas.hu
nemet.fazekas.hu
https://sites.google.com/site/deutschmitfraupaszti/
kemia.fazekas.hu
http://kemia.fazekas.hu/?page_id=1780
enciklopedia.fazekas.hu

http://tortenelem.fazekas.hu/esszek
https://matek.fazekas.hu/#
https://matek.fazekas.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=21&Itemid=136

Látogassatok el iskolánk robot csapatának weboldalára, ahol betekinmtést nyerhettek munkájukra,
illetve megtaláljátok a velük kapcsolatos információkat.