Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Kedves 8. osztályos Tanuló!

Tervezed, hogy humán irányban tanulj tovább? Kedveled a történelmet, de a régebben tanult korszakokról tanultak már nehezen jutnak eszedbe? Kezdenek feledésbe merülni a konkrét események? Nem mindig látod át az összefüggéseket? A térképen néha még felcseréled Bécset és Pozsonyt? Lélekben már készülsz a felvételire történelemből? Érdekel, mi várhat rád a Fazekas „A” osztályának felét kitevő humán tagozaton?

Segítünk. A Fazekas idén negyedszer tehetséggondozó, középiskolai tanulmányokra hangoló szakkört hirdet mindazoknak, akiket érdekel a történelem, szeretnék felfrissíteni ismereteiket vagy történelemből kívánják megmérettetni magukat iskolánkban 2025 tavaszán.

2025 február végéig minden héten egy-egy fontosabb témakört járunk körbe, segítségül hívva forrásokat, gazdag iskolai könyvtárunkat, képeket, videókat, egyszóval mindent, ami a történelemtanulást élvezetessé teszi. A foglalkozások 60 percesek. Február végén próbaszóbelit is szervezünk. Az előkészítőt a Fazekas történelemtanárai tartják, heti váltásban, így a tudás felfrissítése és rendszerezése mellett arra is lesz lehetőséged, hogy megismerkedj a gimnáziumi tanárokkal. Jelentkezhetsz a reparszky.ildi@gmail.com e-mail címen vagy a helyszínen a Fazekas Gimnázium 3. emeletén található szaktanteremben (315/A terem) a szakkör időpontjában – neved, iskolád és email-címed megadásával. A szakkörhöz később is lehet csatlakozni – a rendelkezésre álló helyek erejéig.

A foglalkozások tervezett időpontja, helyszíne: szerda délután 15.30-tól, a gimnázium 3. emeleti történelem szaktanterme (315/A).

Első foglalkozás: szeptember 18. szerda, du 15.30-16.30, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest, Horváth Mihály tér 8., 3. emelet 315/A terem.

Reméljük, hasznos lesz a közös időutazásunk! 🙂

A Fazekas történelemtanárai
2024.08.30.