Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

BENCHMARK 2024. május 11.

2024. május 11-én, szombaton délelőtt iskolánk angoltanárai 15. alkalommal szervezték meg és bonyolították le a budapesti általános iskolák angol nyelvi vetélkedőjét.

A Budapest English Challenge, röviden Benchmark elnevezésű versenyt 2008-ban Czene Zsuzsanna tanárnő ötlete alapján indította útjára a Budapesti Fazekas angoltanárainak közössége. A verseny célja az, hogy a háromfős csapatok angolul hatékonyan kommunikálva, együttműködve oldjanak meg játékos feladatokat.

A négy kommunikációs alapkészségre (kreatív írás, olvasás és hallás utáni szövegértés, valamint szóbeli kommunikáció) épülő állomáson forgószínpadszerűen versenyeztek a résztvevők, valamint Martin Samuels jóvoltából egy online játékon (Quiz 42) egyénileg is összemérhették tudásukat. Külön öröm volt számunkra, hogy az idén az ötletadó is visszajött hozzánk, hogy segítsen a vetélkedő zsűrijének a csapatok megoldásainak értékelésében. A kísérő tanárok Ballér Piroska Improving Writing Skills – Development Assessment” című szakmai workshopját hallgathatták meg, amíg diákjaink versenyeztek. 

Ballér Piroska, az Euroexam International angol vizsgáztatói képzés vezetője, iskolánk volt diákja. A műhelyfoglalkozást a nagy számban megjelent kollégák nagyon hasznosnak ítélték. Ezúton is köszönjük az Euroexam és a LanguageCert vizsgaközpontoknak, hogy támogatták a versenyt és segítségükkel a felkészítő tanárokat is tudtuk díjazni.
A résztvevő diákok közül sem távozott senki sem üres kézzel. A Belső-Pesti Tankerületi Központ, a Klett Kiadó, az MM Publications, ELT Hungary, valamint az Oxford University Press támogatása tette lehetővé, hogy a nyerteseket és az összes résztvevő diákot is meg tudtuk jutalmazni. Az eredményhirdetésre várva sem unatkoztak a diákok, ők és kísérő tanáraik a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Moduljáról kaptak tájékoztatót és bemutatót Csapody Barbara révén.

A vetélkedőt három kategóriában hirdettük meg, 29 csapat, azaz 87 diák vett részt a versenyben, 14 budapesti kerület képviseletében
A versenyeredményeket itt lehet megtekinteni.

Minden helyezettnek és résztvevőnek, valamint a felkészítő tanároknak szívből gratulálunk!

a Fazekas angol nyelvi munkacsoportja
2024.05.20.