Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Az alsósok és a középiskolások versenyét követően végül 2024. április 27-én sikeresen megrendeztük a 10-15 évesek szavalóversenyének országos döntőjét is; az ország 41, közeli és távoli településéről és a főváros szinte minden kerületéből érkeztek a versmondók, összesen 162-en.

A Vadaskert Általános Iskola csoportjának fellépését követően Csájiné Knézics Anikó tagozatvezető köszöntötte a verseny alapítóját; Turcsányi Márta tanárnő megtartotta a megnyitót Náray Erika, Pusztaszeri Kornél, Györgyi Anna és Hajmási Dávid színművészek közreműködésével.

Minden induló diák oklevelet és kulacsot kapott; és − immár a hagyományainknak megfelelően − jelentős volt az eredményt elérő versenyzők jutalmazása is: az évfolyamonkénti 1-3. helyezett versenyző és a 3-3 felkészítő tanár értékes ajándékcsomagokban részesült; minden csoport 4-5. helyezettje is könyvcsomagot és játékot vehetett át, a 6-10. helyen végzettek pedig könyvjutalmakat, akárcsak a 4-10. helyezettek tanárai. A lebonyolítást, a zsűri munkáját a szervezők mellett 20 fazekasos gimnazista is segítette, akik a fotókat is készítették.

Zsűritagok: (guggolnak) Őze Áron, Kubik Anna, Détár Enikő, Trokán Anna, Hajmási Dávid (színművészek); (állnak) dr. Havas Judit (előadóművész); Szakács Tibor, Tóth Enikő, Györgyi Anna, Pusztaszeri Kornél, Náray Erika, Kerekes József (színművészek)

A versenyről készült képek itt tekinthetők meg:

A verseny szervezői:
Csájiné Knézics Anikó és Turcsányi Márta
2024.04.30.