Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

A két éve indult és egyre népszerűbb Kódkupa programozási csapatversenyt ebben a tanévben is meghirdeti a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a Neumann Társasággal és az Algo Pro Clubbal közösen. Sőt, idén egy új kategóriával bővül a verseny, amellyel még több programozás iránt érdeklődő fiatal tapasztalhatja meg a csapatverseny izgalmait, a ProgramPohár kategóriában immár 5-12. osztályos diákok is indulhatnak, és nem kötelező egy iskolába járniuk. A Kódkupa legjobbjai az International Informatics Olympiad in Teams (IIOT, http://iio.team/) versenyen vehetnek részt.

November 6-ig várjuk a legfeljebb 4 fős csapatok nevezését. Négy online selejtező forduló lesz novemberben, decemberben, januárban és februárban, ahonnan a legjobb 10+1 csapat jut be a Budapesti Fazekas Gimnáziumban márciusban megrendezett döntőbe. A csapatoknak mindkét fordulóban 3 óra alatt kell együttműködve megoldaniuk 7-10 feladatot. A példák típusukat tekintve hasonlítanak az Informatika OKTV II. (programozás) kategóriája, illetve a Nemes Tihamér Programozási Verseny feladataira, tehát az algoritmizálás áll a feladatok középpontjában.

A győztes csapat és a szervező iskola legjobb helyezett csapatának jutalma a nemzetközi döntőn való részvétel. A többi, döntőbe jutott csapat tagjai értékes műszaki vásárlási utalványban részesülnek.

Bővebb információk és jelentkezés a verseny honlapján: https://kodkupa.hu/ 

Informatika munkaközösség
2023.10.26.