Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

A 3. VándorViadal országos döntőjébe a 130 benevezett csapatból 20 jutott tovább. A csapat tagjai 7-9. évfolyamos diákokból álltak. A döntőbe jutáshoz 5 online elméleti és gyakorlati fordulón keresztül vezetett az útjuk. Matematikai, történelmi és földrajzi kérdéseket kellett megoldaniuk, valamint szervezni kellett közös kerékpáros túrát is.
A Fazekast a Rókamanguszta nevű csapat képviselte: Desics Lola 9.d, Urspringer Frida 9.d, Dulácska Dániel 9.c, Keresztesi-Kiss Gergely leendő 9.a. Az egy héten át tartó verseny Parádon zajlott. Az elméleti feladatokon kívül fizikális erőt igénylő kihívásokat is kellett teljesítenie a csapatnak: éjszakai zivataros túra, a recski munkatábor megismerése, a Siroki várban zajló kuruc-labanc összecsapás, evezés supon, vöröskeresztes ismeretek alkalmazása és újraélesztés.
A végső, négyes döntőben sorverseny, elméleti feladat és a fazekasos tanárok számára ismerős, tojás reptetős feladat volt a kihívás számukra. Szuper teljesítés után, sajnos az egyik ledobott tojásuk összetört, ezzel a második helyen végeztek. Nyereményük az életre szóló élmények mellett egy egyhetes vízitúra lesz. Gratulálunk a csapat tagjainak és a felkészítő tanároknak (Koczka Anikó és Lak Erzsébet)!

2023. június 29.
Vezetőség