Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Kedves Érdeklődők!

Február utolsó hetében megvalósult a kilencedik évfolyam projekthete. Közel 20 pedagógus koordinálásával az évfolyam osztályai egy-egy, az osztályprofilnak megfelelő témát dolgoztak fel egy héten keresztül az erre szánt tanórákon, néhány fős csoportokban. Mostanra minden osztály a projekthéten készült produktumait is bemutatta.

Az egyes osztályok témái

9.a (társadalomtudományi tagozat) – Róma és a római kor

Az osztály egyrészt Shakespeare Julis Caesar c. drámáját dolgozták fel, magyar és angol nyelvű műelemzések készítésével. Volt olyan csoport, amelynek tagjai a Quo Vadis c. filmről készítettek prezentációt. Megint más diákok a római kor építészetét, viseleteit, mindennapi életét mutatták be.

9.b (természettudományi tagozat) – Elektromágneses hullámok

A tanulók az elektromágneses hullámok témáját dolgozták fel a fizika, kémia és a biológia oldaláról. A számos magyar és angol nyelvű forrás alapján készült bemutatók között a mikrohullámú sütő működési elvéről, felfedezésének történetéről, a színképelemzés felhasználásáról és a fotoszintézis sugárzástani hátteréről szóló bemutatók együtt szerepeltek a röntgensugárzáson alapuló orvosi diagnosztikáról, vagy éppen az ásványok színét befolyásoló tényezőkről szólókkal.

9.c (speciális matematikatagozat) – Poliéderek

A síkokkal határolt testek (poliéderek) témájával a matematikatagozat diákjai elsősorban a tagozatnak megfelelő megközelítésben foglalkoztak: számos tétel bizonyítását és cáfolatát (Euler-féle poliéder tétel, Dürer sejtés) körül járták, híres poliéderekre (pl. Szilassi-poliéder, Császár-poliéder) vonatkozó ismeretekre tettek szert. Emellett azonban külön csoportok foglalkoztak a poliéderek történetével, a természetben és a művészetekben előforduló poliéderekkel, valamint a poliéder alapú játékokkal is.

9.d (általános tantervű tagozat) – Éltetőnk a víz

A diákok csoportjai 5-8 perces filmrészleteket forgattak a vízzel kapcsolatban választott témákban (a víz és a Föld meghódítása, vízivás és folyadékbevitel, vízhez kapcsolódó tárgyak, a víz motívuma a lírában, különböző népek mítoszaiban). A fiatal rendezők, operatőrök és színészek által rögzített alkotásokból állt össze az osztály teljes filmje.

Válogatás a projekt készítése során készült fényképekből:

2023.03.13.