Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Kedves Látogató!

Míg minden iskola életét – így részben a miénket is – a COVID19 járvány és az akörüli intézkedések határozzák meg, több fontos és számos vidám eseményre is sor került iskolánkban. Az alábbiakban ezeket idézzük fel néhány fényképpel, videóval.

Október 23

1956-os megemlékezésünket október 22-én a Corvin Mozi előtt tartottuk meg. 28 osztály mintegy 800 tanulója énekelte két szólamban Kodály – Berzsenyi: A magyarokhoz II. művét. Felemelő volt, minden járókelő ránk figyelt!

110 éves a Fazekas – „Tehetségek együtt” könyvbemutató

A MATEHETSZ gondozásában tavaly szeptemberben jelent meg az első matematika tagozatos osztályunkat bemutató tanulmánykötet „Tehetségek együtt” címmel. A könyvbemutató keretében a kötet szerzője, Dr. Gordon Győri János beszélgetett Lovász Lászlóval és Vesztergombi Katalinnal iskolánk nagytermében. A nézők között az emlékezetes osztály számos tagja jelen volt.

110 éves a Fazekas – konferencia

Iskolánk és az azzal egyidős Gyakorló Óvoda közös ünnepi konferencia keretében emlékezett meg alapításának 110 éves évfordulójáról. Vendégeinkkel együtt idéztük fel a két intézmény történetének jelentősebb állomásait.

GT 2021 (Gólyatábor)

Balatonakaliban rendeztük meg idén hagyományos Gólyatáborunkat. A 9. évfolyam négy osztálya közös vetélkedők keretében ismerték meg egymást, kovácsolódtak igazi fazekasos évfolyammá. No, és természetesen ők is megtanulták saját gólyatáncukat, amit az iskola minden diákjának és tanárának bemutattak.

További képek és aftermovie a Fazekas Studio oldalán.

Lúdavató

A GT-ben összekovácsolódott gólyáink első – szigorúan nem tanulmányi – megmérettetése a Lúdavató volt. Mint minden kilencedikes évfolyam, ők is előadták Fazekas Mihály Lúdas Matyijának egy-egy levonását saját értelmezésükben. Az idén a különböző országok kultúráinak megfelelő megközelítésben. Az idén a darab kiegészült egy rendhagyó, ötödik levonással is … 

A Lúdavató teljes terjedelmében megtekinthető itt.

Szalagavató

Minden iskola, különösen a végzősök életében fontos esemény a szalagavató ünnepély és bál. A szalagtűzést követően a keringők mellett az osztálytáncokat, és a tanári tánccsoport produkcióját is megtekinthettük.

További képek és a teljes szalagavató megtekinthető a Fazekas Studio oldalán.

Neon Bál

Diák kezdeményezésre ebben a tanévben a járvány miatt egy alkalommal (novemberben) került sor iskolai bál megrendezésére. A szervezőknek sikerült 90 főt bevonniuk. Színvonalas programok, tánctanulás, játékok tették vonzóvá az eseményt.

További képek a Fazekas Studio oldalán.

Mikulás

A DÖK jóvoltából nem csak az alsósokhoz látogatott el az idén a Mikulás.

További képek a Fazekas Studio oldalán.

Suliújság

Iskolánk életét jelentősen színesítik a Fazekas Suliújság cikkei.

Az érdeklődők ezeket az online kiadvány honlapján tekinthetik meg: http://suliujsag.fazekas.hu/

Betlehem

December 17-én tartottuk karácsonyi koncertünket énekkarjaink és hagyományos betlehemi játékunkat a 2. b osztály előadásában a nagyteremben. 

A teljes karácsonyi előadás megtekinthető itt.

DÖK

A Fazekas diákönkormányzatáról mindent megtudhat a dok.fazekas.hu-n.