Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Szeretettel várjuk 2020. január 18-án, szombaton a központi írásbeli vizsgára intézményünkbe jelentkezett diákokat és szüleiket. A 8. évfolyamos tanulók a 2. emeleten, a 6. évfolyamos tanulók pedig a 3. emeleten írják meg a feladatlapokat. A pontos terembeosztást kifüggesztjük a portán, a folyosókon és a termek ajtaján, illetve gimnazistáink személyesen is segítenek a tájékozódásban.

Kérjük, hogy minden tanuló a vizsgák megkezdése előtt 30 perccel (9.30) jelenjen meg a vizsga helyszínén. A vizsgára feltétlenül hozzon magával személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt, személyi igazolványt vagy útlevelet)!

Az írásbeli vizsga során a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.
A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.

A magyar nyelv írásbeli 10.00, a matematika pedig 11.00 órakor kezdődik, mindkettő 45 percig tart. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünet lesz.

A felvételiző diákok kísérői az iskolánk földszintjén található ebédlőben várhatják meg gyermekeiket. A felvételi zavartalan lebonyolítása érdekében az emeletre csak az írásbeli vizsgára érkező tanulókat engedjük fel.

Az írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az iskola képviselőjének jelenlétében, 2020. január 24-én, pénteken 8.00 és 16.00 óra között az I. emeleti 117-es teremben megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthet, és – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén – az értékelésre észrevételt tehet. A vizsgázó észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig írásban adhatja le a titkárságon (2020. január 27-én, hétfőn 8.00 és 16.00 óra között). Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.

Az értékelő lapot 2020. február 6-án, csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között lehet átvenni iskolánk titkárságán.

Az írásbeli vizsga megkezdése előtt gyermekük megkapja intézményünk felvételi tájékoztatóját, valamint egy ismertetőt a felvételi eljárás következő lépéseiről (írásbeli dolgozatok megtekintésének helye és ideje, felülvizsgálati kérelem beadásának határideje, értékelő lapok átvétele).

A központi írásbeli felvételi vizsgához sok sikert kívánunk.

Budapest, 2020.01.15.

Vezetőség