Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Október 16-án, az Újraélesztés Világnapján, valamint október 17-én, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája munkatársainak segítségével került sor iskolánkban az első újraélesztési tanfolyamra.

A Klinika által kidolgozott modell lényege, hogy a szervezők, dr. Fritúz Gábor szakmai vezető koordinálásával diák instruktorokat képeznek ki. Iskolánk diák instruktorai a 10.b és a 11.a osztályok tanulói közül kerülnek ki. Instruktoraink most végezték el először két 9. évfolyamos osztályunk (9.b és 9.d) tanulóinak képzését. A képzésben segítséget kaptunk két másik iskola, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumának és az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának diákjaitól is.

A jövőben a többi kilencedikes osztály is részt vesz majd a tanfolyamon. Az első alkalom jelentőségét mutatja, hogy az iskolánkban lezajlott programról az RTL Klub Híradója is közvetített, ami megtekinthető a csatorna honlapján.

Gratulálunk a diákinstruktoroknak a sikeres képzés levezényléséhez! Köszönjük a kilencedikes diákok aktív és fegyelmezett részvételét a programban, és minden segítőnek a munkáját. A program iskolai koordinálásáért és a kapcsolattartásért dr. Endresz Gábor tanár úrnak vagyunk hálásak!