Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. OM azonosító: 035277 Tel.: +36 1 210-1030 E-mail: fazekas@fazekas.hu
Oldal kiválasztása

Kedves volt fazekasosok!

Reméljük, hogy beírtátok naptáraitokba az október 6-i alumni találkozót, 16:00-tól várunk benneteket az iskolába (1082 Horváth Mihály tér 8.)! Amellett, hogy találkozhattok régi iskolatársaitokkal, készülünk egy rövid programmal is, amiben a diákság mutat be három projektet, melyek ízelítőül szolgálnak, milyen is most fazekasos diáknak lenni.

  1. Talán már hallottatok róla, hogy elkészült egy mentorprogrami koncepció​, ami szerint jelenlegi diákok kaphatnának pár hónapos időtávra alumni mentorokat maguk mellé, hogy a diák által felvetett kérdésről, problémákról közösen tudjanak gondolkozni az ebben a témában jártas mentorral. Ilyen téma lehet például az egyetemválasztás vagy egy adott terület iránti közös szakmai érdeklődés, elmélyülés, kutatás.
  2. A Fazekasban pár éve megalakult a MUN Club (Model United Nations), ami heti rendszerességű angol nyelvű vitákkal​ szimulálja az ENSZ működését. A résztvevők egy-egy országot képviselnek egy adott gazdasági/társadalmi kérdés megvitatása során. Fontos kiemelni, hogy a vitaklub önszerveződő formában működik, vagyis kizárólag diákok éltetik azt.
  3. A Fazekasban nem az utóbbi évek szokása gólyatábort ​rendezni a leendő 9. évfolyam számára, mégis az elmúlt időben jelentős elmozdulás történt az esemény professzionalizálásában. Felismerve, hogy a négy osztálynyi gólyát instruáló 30-40 fős csoportvezetői gárda felkészültségén jelentősen múlik az esemény sikere, idén a csoportvezetők kiemelt figyelmet fordítottak az előkészületekre, illetve a közösségépítésre, ami kiemelkedő tábort eredményezett.

Ezen három projektről mesélnének a benne résztvevő diákok, rövid bepillantást nyújtva a Fazekas mostani életébe. Az alumni találkozón készülünk büfével, hogy senki se maradjon éhen-szomjan.

Továbbra is bátorítunk benneteket, hogy szervezzétek ezen délutánra az osztálytalálkozótokat, melyhez termet a fazekastamogatoklub@gmail.com címen tudtok kérni. Csatlakozzatok az alumni találkozó Facebook eseményéhez (https://www.facebook.com/events/835196766869025/), valamint hívjátok meg fazekasos ismerőseiteket is!

Hamarosan találkozunk!
Mihály-napi szervezők